'S Graveland - Bewonder in september twee bijzondere gasten: Marten en Oopjen. Na vele omzwervingen keren ze voor even op hun oude plekje in 's-Graveland terug, nu als replica. Voor de laatste keer opent Schaep en Burgh haar deuren voor bezoekers om de schilderijen te bewonderen.

Voor vele jaren hebben Marten en Oopjen de muren van Schaep en Burgh gesierd. In 2020 zal Natuurmonumenten het hoofdkantoor Schaep en Burgh verruilen voor een nieuwe locatie in Amersfoort. Dit betekent dat Marten en Oopjen achter gesloten deuren verdwijnen. Voor iedereen die deze prachtige schilderijen wil bewonderen en de verhalen wil horen is dit de laatste kans.

Rijke kooplieden

Amsterdam en 's-Graveland waren in de Gouden Eeuw onlosmakelijk met elkaar verbonden. Rijke kooplieden verbleven 's zomers in hun luxe verblijven buiten de stad. Elk jaar verhuisden ze met de mooiste stukken uit hun inventaris naar 's-Graveland. Zo hingen destijds de schilderijen Marten Soolmans en Oopjen Coppit van Rembrandt regelmatig op Schaep en Burgh.

Schaep en Burgh

Deze buitenplaats, diende van 1815 tot 1877 als buitenverblijf van het echtpaar Anna van Winter en Willem van Loon. De schilderijen kwamen ieder voorjaar met de trekschuit van het stadspaleis aan de Herengracht naar 's-Graveland.

Natuurmonumenten toont levensgrote reproducties van de schilderijen. Precies op de plek waar ze ooit hingen, in de pronkzaal van Schaep en Burgh. Speciaal voor deze excursie openen wij de deuren van het landhuis.

Nog steeds is het ontwerp goed zichtbaar in het landschap. Natuurmonumenten voert in tien jaar een groot herstelplan uit, in de geest van Zocher, om het landgoed weer te behouden voor de komende eeuw. Tijdens de wandeling wordt in woord en beeld het verhaal verteld van het parklandschap toen en nu.

Handig om te weten:

Let op: deze excursie start bij landhuis Schaep en Burgh, Noordereinde 60 in 's-Graveland. Hier kunt u ook parkeren.

Koop van tevoren je tickets online.

Honden mogen niet mee.


Voor wie:

Volwassenen

Locatie:

Schaep en Burgh, Noordereinde 60, 1243 JJ ’s-Graveland.

Voor vragen:

Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 035 - 656 30 80

Datum en tijd:

Zaterdag19 september 2020 van 10:30 uur tot 12:30 uur

Zaterdag 19 september 2020 van 13.30 uur tot 15.30 uur

Prijzen:

Lid € 12,25, niet lid € 17.50