'S-GRAVELAND - Wat is er nou leuker dan vogelgezinnetjes in je tuin!? Timmer je eigen vogelhuisje en help de koolmezen in je tuin aan een fijne en een veilige broedplek! Deze activiteit vindt buiten plaats. Kleed je lekker warm aan. Deze activiteit is voor kinderen vanaf 6 jaar.

Vogels maken elkaar het hof, paartjes worden gevormd en het broedseizoen begint los te barsten! Wat is er nou leuker dan vogelgezinnetjes in je tuin?! Timmer je eigen vogelhuisje. Laat het voorjaar maar beginnen!

Koolmezen kunnen wel wat hulp gebruiken!

Het wordt steeds lastiger voor ze om een goede plek te vinden om een nestje in te bouwen. Ze maken hun nest in een holte, zoals een verlaten spechtennest of ander gat in een boom. Maar echt goede boomgaten zijn steeds minder vaak te vinden.

Bouw zelf een koolmezenhuisje.

Daarom is het goed om de koolmezen een handje te helpen: bouw zelf een koolmezenhuisje en hang hem zo snel mogelijk op in je eigen tuin! Koolmezen maken er namelijk niet alleen een nestje in, ze gebruiken het vogelhuisje ook om in te slapen in de wintermaanden als het buiten heel koud is.

Trek gekregen in iets lekkers? Bij restaurant Brambergen kun je heerlijk lunchen of binnenlopen voor een heerlijke warme chocolademelk met slagroom.
Na deze activiteit kun je gratis ravotten in Speelnatuur van OERRR.

Handig om te weten:

· Alleen kinderen melden zich aan.
· Ouders/begeleiders blijven tijdens de activiteit bij hun kind(eren) om een handje mee te helpen, maar melden zich niet aan.
· BSO's kunnen zich alleen aanmelden na overleg met het bezoekerscentrum, deze activiteit vereist 1 begeleider op 2 kinderen.
· Het knutselen duurt ongeveer een uur.
· Uitsluitend verkoop tickets online.
· Raadpleeg onze website voor de coronaregels.

Informatie
· Voor wie: Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar
· Locatie: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b, 1243 JJ ‘s- Graveland
· Voor vragen: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 035 - 656 30 80
· Datum en tijd: Donderdag 24 februari van 13:00 uur tot 14:30 uur
Donderdag 24 februari van 14.30 uur tot 16.00 uur
· Prijzen: Lid: € 8.58, niet lid € 12.25
· Website: www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek