WEESP - Een paar alerte buren hebben gistermiddag in Weesp weten te voorkomen dat hun bejaarde buurvrouw werd bestolen door oplichters aan de deur.

De buren zagen dat twee onbekende vrouwen voor de deur van het huis van de bejaarde buurvrouw aan de Meidoornlaan stonden en met een smoes probeerden naar binnen te komen. De buren spraken de vrouwen aan en vroegen wat ze kwamen doen, waarna de vrouwen de benen namen.

De vrouwen sloegen op de vlucht door in een vluchtauto te stappen. De buren bleven het stel volgen en hielden de politie op de hoogte.

Onsamenhangend verhaal
De politie kon de vrouwen en de man verderop staande houden. Toen de politie het stel vroeg wat ze aan het doen waren, antwoordden ze alle drie met een onsamenhangend verhaal. De man bleek ook nog eens te rijden zonder rijbewijs en had nog enkele boetes open staan. De man kon die niet betalen, waarna zijn auto werd weggesleept. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

De vrouwen hebben een waarschuwing gekregen. De politie kon ze niet aanhouden, omdat hun oplichting bij een poging was gebleven.