BUSSUM - In de nacht van donderdag op vrijdag is er een ongeval gebeurd op de Zwarteweg in Bussum. Omstreeks 01.30 uur lagen de bewoners van de hoekwoning aan de kruising Zwarteweg/Meerlaan lekker te slapen toen zij plots werden gewekt door een harde klap.


"Wij dachten in eerste instantie dat er een boom op het huis was gevallen of dat er iets is ingestort!" Toen de geschrokken bewoners vervolgens uit hun slaapkamerraam keken zagen ze dat er een auto boven op hun tuinset was beland. Zij hebben hierop direct 112 gebeld.

De auto met drie inzittenden kwam vanuit de richting Naarden toen de bestuurder bij een flauwe bocht de macht over het stuur verloor en rechtdoor schoot, het muurtje met hek en schutting van de tuin ramde en vervolgens bovenop de tuinset tot stilstand kwam. De tuin ligt ongeveer een halve meter hoger dan de weg. Brokstukken van de muur werden ruim 10 meter de tuin ingeslingerd.

Alle drie de inzittenden zijn na het ongeval per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een berger heeft de zwaar gehavende auto afgesleept.