KORTENHOEF - Een 30-jarige automobilist uit Wijdemeren is gisteravond in Kortenhoef flink toegetakeld. Dat gebeurde in de parkeerhaven langs de Vreelandseweg (N201), waar dader en slachtoffer kort daarvoor tijdens het optrekken waren gebotst.

Het slachtoffer reed vanuit Hilversum over de Vreelandseweg richting de A2. Toen hij bij het kruispunt met de Kortenhoefsedijk voor een verkeerslicht stond te wachten, verscheen er in het voorsorteervak voor afslaand verkeer naast hem een kleine, blauwe auto.

Toen het licht groen werd, trokken beide auto's op. De bestuurder van de kleine, blauwe auto sloeg echter niet af, maar reed tegen de verwachting in rechtdoor en botste daarbij op de auto van het latere slachtoffer. Na de botsing stuurde de Wijdemeerder zijn auto een parkeerhaven in, om daar de schade op te nemen en te controleren hoe het met de tegenpartij ging.

Stress
Nog voordat hij uit zijn auto kon stappen, zag hij hoe de tegenpartij - een man van circa 30 á 40 jaar oud - met een zilverkleurig voorwerp in zijn handen op zijn auto kwam afgelopen. De Wijdemeerder rook onraad en wilde wegrijden, maar kreeg door de stress z'n auto niet aan de praat.

Seconden later sloeg de verdachte met het zilverkleurige voorwerp zijn achterruit aan diggelen, om zich vervolgens op de bestuurder te richten. Nadat de Wijdemeerder de nodige klappen had geïncasseerd, lukte het hem zijn auto te starten en weg te rijden. Eenmaal uit het zicht van zijn belager, sloeg hij alarm bij de hulpdiensten.

Ziekenhuis
Over de aard van z'n verwondingen is niets bekend, wel dat z'n letsel zo ernstig is dat hij voor behandeling naar het ziekenhuis is gebracht. Inmiddels heeft hij aangifte gedaan en is de politie een onderzoek gestart waarvoor de hulp van eventuele getuigen wordt ingeroepen.

De verdachte is ongeveer 1,80 meter lang, lichtgetint en heeft haar tot op z'n schouders. Hij reed dus in kleine, blauwe auto, waarvan wordt vermoed dat het om een Citroën Saxo gaat. Door de aanrijding bij het verkeerslicht is de auto aan de linkerachterzijde beschadigd. Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat de bestuurder zich ook tegenover andere automobilisten 'verkeersonvriendelijk heeft gedragen'.

Getuigen
Wie getuige is geweest van de mishandeling wordt gevraagd zich te melden bij de politie. Ook informatie over de verdachte of de blauwe auto is welkom, net als eventuele (dashcam)beelden.