HILVERSUM - Geen cadeaubon voor een gloednieuwe outfit, maar een geplunderde bankrekening: een oplichter aan de deur heeft een bejaarde Hilversumse afgelopen week bestolen van duizenden euro's, zo maakt de politie nu bekend.

De 83-jarige bewoonster van een flat aan de Van Linschotenlaan kreeg op dinsdag een onbekende man aan de deur. De man bood haar een cadeaubon voor een bekende online kledingwinkel aan. Om de cadeaubon te krijgen, moest ze aan de deur één euro pinnen. Toen ze dat wilde doen, verwisselde de oplichter ongemerkt de pinpas van de vrouw voor die van een ander. De euro op het pinapparaat werd ook nog eens veranderd in duizend euro.

Groot bedrag
Toen de man er met de pas vandoor was, werd er nog twee keer een groot bedrag van de rekening van de vrouw gepind.

Een dag later probeerde de oplichter nog een keer toe te slaan in dezelfde flat. De buren bleken elkaar al te hebben gewaarschuwd en waren op hun hoede, waardoor de oplichter zijn slag niet kon slaan.

Oplichter gezocht
De oplichter wordt nog gezocht. Volgens de politie gaat het om een accentloos Nederlands sprekende man met een slank postuur en netjes gekapt zwart haar. De politie zoekt getuigen. Die kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.