BUSSUM - "Het ging heel snel. Ineens was er een enorme rookwalm en binnen no-time was de brand van beneden naar de bovenste verdieping getrokken", vertelt een vrouw die vanmorgen halsoverkop een sportcomplex in Bussum moest verlaten.

De brand ontstond in het saunacomplex van sportschool Bodyconditioning aan de Nieuwe Spiegelstraat in het centrum. Door de brand was er veel rook, waardoor sporters en medewerkers snel, veel van hen nog in sporttenue, het brandende gebouw moesten verlaten.

"Het is heel raar, heel bizar. Het ene moment sta je enorm uit je dak te gaan en het volgende moment sta je buiten in de kou", zegt een bezoekster. Een man was net klaar met sporten, toen de beheerster naar boven kwam om te zeggen dat er brand was. "Ik dacht ik pak snel even mijn spullen, maar de rook kwam al onder de drempel van de kleedkamer vandaan.

"Volgens de burgemeester zit overal in het pand roet en er is waterschade. De eigenaar van de sportschool is volgens hem al op zoek naar een nieuwe plek. "Meteen na twee uur al denken: Wat is een goede andere plek om de spullen daar neer te zetten en daar de zaak voort te zetten? Hij zit hier 25 jaar, dus hij heeft een heel stabiele klantenkring. Die wil hij behouden. En daarom wil hij zo spoedig mogelijk in Bussum in de buurt een andere sportschool hebben."