NAARDEN - Dinsdag 22 februari viel de politie een bedrijfspand binnen aan de Nikkelstraat in Naarden. Daar troffen zij bijna 500 kilo cocaïne aan en spullen die gebruikt kunnen worden om drugs te verpakken. Een 26-jarige man uit Amsterdam werd aangehouden.


Anonieme melding

Aanleiding voor de inval was een anonieme tip die binnenkwam bij Meld Misdaad Anoniem. De melder beschreef dat bij het bedrijfspand vaker sprake was van verdachte situaties. Hierin werd het vermoeden geuit dat in het pand een drugslab aanwezig zou zijn. De politie heeft de anonieme tip verder onderzocht en besloot op basis daarvan op dinsdagmiddag 22 februari het pand binnen te vallen.

Harddrugs, kluis, boot, vuurwapen

In het bedrijfspand vond de politie meer dan 400 kilo cocaïne, allerlei goederen die gebruikt kunnen worden om drugs te verpakken, diverse flessen met gevaarlijke vloeistoffen en een vuurwapen. De politie nam daarnaast een boot en een grote kluis in beslag. In de kluis vond de politie nog eens bijna 100 kilo cocaïne. De totale geschatte straatwaarde van de circa 500 kilo cocaïne komt op bijna 25 miljoen euro.

Aanhouding

Op het moment van de inval was er één persoon in het pand aanwezig, een 26-jarige man uit Amsterdam. Hij is aangehouden. De politie doet verder onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Sluiting pand

Door de gemeente is het bedrijfspand gesloten voor de duur van zes maanden.