HILVERSUM - Op de Emmastraat in Hilversum is nieuwjaarsnacht rond 02.10 uur is een 23-jarige BOA (Bijzondere OpsporingsAmbtenbaar) mishandeld door een 36-jarige man uit Amsterdam.


De BOA van de gemeente Hilversum surveilleerde met collega’s in het centrum van Hilversum. Op de Emmastraat sprak een man hem aan, daagde hem wat uit en pakte vervolgens zijn dienstfiets en gooide deze op de weg. Toen de BOA de man wilde aanhouden, sloeg de man de BOA met een gebalde vuist in het gezicht. De man - die verward gedrag vertoonde - kon alsnog worden aangehouden en is overgedragen aan de politie. Hij wordt verdacht van mishandeling.

Geweld tegen hulpverleners
Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners zoals gemeentelijke handhavers. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Politieagenten en gemeentelijke handhavers werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen ze naar voren voor de veiligheid van ons allemaal.