BUSSUM - Een brandweerman is gisteravond mishandeld tijdens de brand in restaurant Pepi's in Bussum. Het slachtoffer sprak een omstander aan op zijn gevaarlijke positie, en kreeg daarop een kopstoot te verduren. Hij heeft de nacht doorgebracht in het ziekenhuis.

De dader was dichtbij de brand een container aan het uitladen. Toen de brandweerman hem vroeg op een veilige afstand te gaan staan, kreeg hij een kopstoot.

'Heel boos'
John van der Zwan, commandant bij de brandweer Gooi en Vechtstreek, reageert woedend op de gebeurtenis. "Wij zijn hier heel boos over. Geweld valt altijd af te keuren, maar geweld tegen een hulpverlener is al helemaal onacceptabel", aldus Van der Zwan. "Het moet duidelijk zijn dat je met je handen van onze mensen afblijft. We komen om te helpen en niet om te vechten."

De betreffende brandweerman maakt het na een nacht in het ziekenhuis naar omstandigheden goed. De man die de kopstoot gaf, is aangehouden. Tegen hem is aangifte gedaan.

Ontruimingen
Gisteravond woedde er een grote brand bij restaurant Pepi's in de Landstraat in Bussum. Het restaurant was open, maar niemand raakte gewond. Zestien woningen en een dierenwinkel moesten worden ontruimd.