HILVERSUM - Zondagmiddag 23 mei is een explosief aangetroffen bij een woning aan de Distelmeent. Het explosief is meteen door experts is meegenomen en veiliggesteld. De recherche is bezig met onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Rond 13:30 uur kreeg de politie een melding over de vondst van het explosief. Hierop zijn meerdere eenheden naar de vindplek gegaan. Een explosievenverkenner van de politie en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) deden onderzoek en hebben het explosief afgevoerd.

Heeft u iets gezien of heeft u een beveiligingscamera aan uw huis?
Wij willen heel graag weten wie het explosief op de Distelmeent heeft neergelegd. Daarom zijn we op zoek naar omwonenden die iets verdachts hebben gezien. Zag u bijvoorbeeld een of meerdere personen die niet in de omgeving ‘thuishoren’ of reed er een voertuig dat verdacht op u overkwam, dan hoort de politie dat graag van u.

Beschikt u over beelden van een dashcam of bewakingscamera waarop mogelijk iets afwijkends te zien is, wil de politie die graag bekijken. Om uw beelden rechtstreeks naar het onderzoeksteam te uploaden, gebruikt u het online tipformulier. U kunt uw tips doorgeven via 0900-8844. Doet u dat liever anoniem? Dan kunt u een melding doen via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.