HUIZEN - In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.00 uur is een aanslag gepleegd op een woning aan De Roef in Huizen. De politie, brandweer en de Explosieven Opruimingsdienst waren ter plekke.


Bij de voordeur van een woning was een explosie. Zowel de ramen aan de voorkant, als het grote raam aan de achterkant van de woning zijn gesprongen door de explosie. Buurtbewoners zijn geëvacueerd, omdat het gevaar mogelijk nog niet was geweken. Het gaat om in ieder geval zes huishoudens die hun huis uit moesten.

Afgelopen week stond de politie met de Bewakingseenheid met automatische vuurwapens in de straat, omdat er een ernstige dreiging uitging naar twee huishoudens in de straat. De aanslag van vannacht is een adres dat last had van een serieuze bedreiging, zo blijkt uit een persbericht van de Gemeente Huizen vorige week.

De Explosieven Opruimingsdienst heeft het plaats delict veiliggesteld. Hierna kan de Forensische Opsporing het onderzoek starten. Via Twitter vraagt de politie aan getuigen om contact op te nemen als men mogelijk meer weet