BUSSUM - De fietster die vanmiddag in de Comeniuslaan in Bussum werd aangereden door een NS-stopbus is overleden. Het gaat om een vrouw uit Naarden.

Dat laat de politie via Twitter weten. Het kind dat in de bak van de bakfiets zat, is ongedeerd en in eerste instantie opgevangen door de bewoners van een nabijgelegen huis. De vrouw is het enige slachtoffer.

De chauffeur van de bus is vermoedelijk onwel geraakt en verloor daardoor de macht over het stuur. De chauffeur ramde vijf auto's en slingerde over de weg. Auto's werden enkele meters over de straat meegesleurd. De bus heeft vervolgens de moeder met kind op een bakfiets aangereden. .

Hulpdiensten massaal ter plaatse
Er was groots alarm geslagen: politie, meerdere brandweerauto's en ambulances waren ter plaatse. Er is ook een traumahelikopter opgeroepen. Vanwege het ongeluk en de hulp aan de slachtoffers was de weg over een groot deel afgezet.

De NS-bus reed door Bussum vanwege de grote seinstoring, waardoor het treinverkeer tussen Naarden-Bussum en Weesp momenteel plat ligt.