LAREN - De auto die zaterdagavond op de Hilversumseweg (N525) in Laren iets voor 22.00 uur meerdere keren over de kop sloeg, werd bestuurd door een 18-jarige man zonder rijbewijs. Hij had bovendien meer gedronken dan toegestaan.


Toen de gealarmeerde politie bij het autowrak aankwam, bleken er drie jongeren in te zitten. Even leek het er op dat een van de inzittenden bekneld zat en door de brandweer moest worden bevrijd, maar uiteindelijk kon ook hij de auto op eigen kracht verlaten. De drie zijn vervolgens voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met hen gaat, is niet bekend.

De 18-jarige automobilist komt uit Laren. Hij was onder invloed van alcohol, maar of dat een rol heeft gespeeld bij het ongeluk, wordt nog onderzocht.

Getuigen lieten de bewuste avond aan NH Nieuws weten dat de vader van een van de drie slachtoffers was aangehouden, maar dat kan de politie niet bevestigen. "Als hij is aangehouden, heeft dat in ieder geval niets te maken met het ongeluk", aldus woordvoerder Mare Wonder van de politie Midden-Nederland.