HILVERSUM - In de vroege ochtend van donderdag 24 maart kwamen er vijf meldingen binnen van branden in de buurt van de Havenstraatbuurt. Brandweer en politie gingen onmiddellijk ter plaatse. De politie heeft een 52-jarige verdachte uit Hilversum aangehouden, maar is ook nog op zoek naar getuigen en camerabeelden.

De eerste brand werd om 05.30 uur gemeld op de Hoogstraat. Hier bleek een motorvoertuig in brand te staan tegen de gevel van een woning aan. De brand sloeg hierbij over op de woning. De bewoner was op dat moment nog aanwezig in de woning, maar heeft de woning veilig kunnen verlaten. De tweede melding volgde daarna snel en kwam vanaf de Floralaan, hier stond een auto in brand tegen de gevel van een kantoor. Tegelijkertijd werd een derde brand gemeld van een schutting op de Otto’slaan. De vierde melding volgde rond 06.30 uur en betrof een brand aan de buitenzijde van een schuur op de Koningsstraat. De brandweer heeft bij al deze meldingen bluswerkzaamheden verricht. De politie kon tijdens een zoektocht in de buurt een verdachte aanhouden. Het betreft een 52-jarige man uit Hilversum.Later op de ochtend werd er een vijfde brand gemeld, die vannacht rond 04:15 uur had plaatsgevonden op de Kerkbrink bij een woning. Bij de vijf branden raakte niemand gewond.

Brandstichting
De politie is een onderzoek gestart naar deze brandstichtingen. Vanochtend is al een kort buurtonderzoek gehouden.

Heeft u kort voor of tijdens de branden verdachte personen gezien? Of heeft u camerabeelden van de branden? Neem dan contact op via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier, waar u direct beeldmateriaal kunt uploaden. U kunt eventueel ook anoniem tippen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.