BLARICUM - In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juli werd bij een woning op de Buizerd in Blaricum brand gesticht. Gelukkig waren de bewoners op dat moment niet thuis. De brand werd snel door buren geblust.


De bewoners van een woning aan de Buizerd in Blaricum gingen op vakantie naar het buitenland op 8/9 juli 2022. Tijdens de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juli liep een man rond 01.15 uur op de woning af met een jerrycan onder zijn jas. Nadat hij op de oprit liep haalde hij de jerrycan tevoorschijn en liep door naar de voordeur van de woning. Hier heeft hij de jerrycan, met een brandbare vloeistof, geleegd tegen de gevel en voordeur van de woning. Vervolgens is er brand gesticht en volgde een enorme steekvlam. De man rent daarna weg vanaf de oprit en gaat linksaf de Buizerd op. Hierna is hij uit beeld verdwenen.

Buurtbewoner wordt wakker
Op zondag 10 juli 2022 rond 01:20 uur werd een bewoner van de Buizerd wakker van een klap. In eerste instantie dacht de bewoner dat het niets was. Maar al snel hoorde zij geknetter van vuur en zag licht door de gordijnen komen. Ze keek naar buiten en zag vlammen bij een woning in de buurt. Ook was er op dat moment een buurman bezig met een tuinslag om het vuur te blussen. De buurtbewoner snelde te hulp en nam haar blusdeken mee. Deze hebben ze er samen overheen gegooid en waarop het vuur doofde.

Ondertussen was de politie al gebeld en die hebben direct een onderzoek ingesteld.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat er mogelijk sprake is van een conflict in de persoonlijke maar ook zakelijke sfeer. Dit conflict heeft een link met Almere en Soest.

Wie herkent deze man?