HILVERSUM - In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 oktober 2022 reed een buschauffeur met de streekbus van Hilversum naar Huizen. Achter in de bus zat een groep van ongeveer 12 jongeren die de bus aan het vernielen waren. Drie van deze jongens zijn al aangehouden. We zijn nog op zoek naar de rest van de groep. Herken jij jezelf in de beelden? Meld je dan! Of weet jij wie dit zijn?


Omdat de chauffeur op de snelweg reed en op de weg moest letten, kon hij niet ingrijpen of stoppen. In Huizen kon de chauffeur de schade opnemen. Maar liefst 12 stoelen waren vernield en de noodhamers waren losgetrokken. Een grote schadepost. En voor de chauffeur geen fijne ervaring. Gelukkig zijn er beelden gemaakt waar de daders op staan. Omdat het mogelijk minderjarigen zijn, toonden we ze eerst met blur.

Drie jongens hebben zich daardoor gemeld bij de politie of werden herkend. Dit zijn een 19-jarige jongen uit Blaricum en een 20-jarige en 21-jarige uit Huizen. Maar we zoeken nog steeds de rest van de groep. Inmiddels kunnen we de beelden van de jongens die we nog zoeken zonder blur delen. Wie herkent deze jongens?