Gooi en Vechtstreek - Wist u dat hoe langer een inbreker bezig is met een woning binnenkomen, hoe groter de kans dat hij afdruipt? Maak het een inbreker daarom moeilijk en maak uw woning boefproof.

Deze donkere dagen zijn de ideale tijd voor inbrekers. De politie doet er veel aan om inbrekers aan te pakken. Maar zelf kunt u een belangrijk steentje bijdragen. Door het nemen van een aantal maatregelen waardoor u het een inbreker zo moeilijk mogelijk maakt.

Bezoek de informatiewagen in Weesp, Muiden, Naarden of Huizen

Om u te helpen uw huis boefproof te maken, organiseren politie en gemeente een aantal informatiemiddagen. U kunt in gesprek met specialisten van politie en gemeenten en u kunt de informatiewagen van inbraakpreventieadviseur Maarten van Weel bezoeken. Maarten heeft veel voorbeelden bij zich van goedgekeurd hang- en sluitwerk. En voorbeelden van minder deugdelijk hang- en sluitwerk nadat een inbreker is geweest. Maarten: “Ik laat mensen zien hoe je sluitwerk eruit ziet nadat iemand in je woning heeft ingebroken. Dat is voor veel mensen confronterend.”

Informatiewagen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De informatiedagen zijn op de volgende locaties

·         Vrijdag 30 november, van 13.00 tot 16.00 uur, bij de Spar in Aetsveld in Weesp.

·         Zaterdag 1 december, van 13.00 tot 16.00 uur, op het Vestingplein in Muiden.

·         Vrijdag 7 december, van 13.00 tot 16.00 uur, op de kruising E.de Bruijnstraat met de Kol. Falbastraat in Naarden.

·         Zaterdag 8 december, van 10.00 tot 16.00 uur, Wilhelminaplantsoen in Bussum

·         Zaterdag 15 december, van 10.00 tot 16.00 uur, op Plein 2000,  bij de bibliotheek in Huizen.

 

Mobiel Media Lab politie Bussum en Huizen

In Bussum en Huizen is ook het Mobiel Media Lab politie van de politie aanwezig. Het Mobiel Media Lab is een grote truck, die speciaal is aangepast als mobiele onderzoeksruimte. 

Nieuwsgierig? Hier staat een filmpje over het Mobiel Media Lab />/>