HILVERSUM - Flinke wolkbreuken zorgden vanmiddag voor veel wateroverlast in 't Gooi. Vooral Hilversum en Huizen kregen het flink voor hun kiezen. Ook uit Loosdrecht, Bussum en Laren kwamen meldingen.

Meerdere Hilversumse straten stonden onder water en er kwamen putdeksels los. Bij Crailo stond de op- en afrit naar de snelweg A1 en de weg onder het viaduct blank. De brandweer probeerde het water daar weg te krijgen. Op de snelweg zelf was een rijstrook afgesloten vanwege water op de weg.

In Hilversum stond onder meer de fietstunnel onder station Hilversum blank. Bij zorgcentrum Nieuw Kerkelanden was de bliksem ingeslagen. De regen sijpelde het pand binnen en de kelder was ondergelopen. De redactie van BNNVARA op het Mediapark had ook last van een ondergelopen etage.

Extra mankracht
De brandweer had haar handen vol aan de wateroverlast. Vanwege de vele meldingen werd de kazerne van het Hilversumse brandweerkorps extra bemand om ter plaatse de meldingen op te pakken. Bewoners van 't Gooi werden via Burgernet opgeroepen om op te passen voor het slechte weer en weggedreven putdeksels.