KORTENHOEF - Een 50-jarige Kortenhoefse zou met zeker vier mannen een tijdlang een illegale loterij hebben gerund in 't Gooi. De groep stond vandaag voor de rechter. De zaak kwam aan het licht nadat de politie meerdere meldingen kreeg over de illegale loterij.

De vrouw wordt door het Openbaar Ministerie (OM) gezien als baas van de illegale loterij. Ze stuurde zeker vier 'bookmakers' aan die de straat op gingen om deelnemers te ronselen voor de loterij en loten te verkopen. Het gaat om mannen van rond de zestig jaar uit Hilversum, Bussum, Weesp en 's-Graveland.

Het OM eist dat de vrouw als hoofdverdachte al haar winsten terugbetaalt. Het gaat om een bedrag van 56.437,33 euro. Daarnaast eist de officier een geldboete van 10.000 euro en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van drie jaar.

Eigen klantenbestand
Eén van de bookmakers, die er een eigen klantenbestand op na hield, moet van de officier 16.506,25 euro aan winst terugbetalen. Daarnaast staat hem een geldboete te wachten van 3.000 euro waarvan 1.000 euro voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

De andere bookmakers moeten zich later voor de rechter verantwoorden.