HILVERSUM - Politieagenten hielden dinsdagmiddag 8 juni op de Utrechtseweg twee verdachten aan die kort daarvoor een 54-jarige automobilist met een vuurwapen bedreigden.

Omstreeks 17.15 uur ontstond op de Utrechtseweg een situatie waarbij de 54-jarige automobilist twee mannen op een scooter aansprak die kort daarvoor van een woning enkele foto’s maakten. Dat gesprek leidde vrijwel direct tot een escalatie waarbij de 54-jarige man zich ernstig bedreigd voelde. Er ontstond vervolgens een handgemeen tussen de twee mannen op de scooter en de automobilist. Die voelde zich daarbij zo bedreigd dat hij een van de mannen een klap gaf. De man verklaarde daarbij dat hij werd bedreigd met een vuurwapen. Hierop belde de man direct via 112 de politiemeldkamer en vroeg om dringende politiehulp. Politieagenten die daarop snel ter plaatse kwamen, wisten in de directe omgeving de twee inmiddels gevluchte verdachten aan te houden. Het gaat om twee mannen uit van 20 en 26 jaar, afkomstig uit Zeist. Beide verdachten zijn ingesloten en zitten nog vast. Een vuurwapen werd niet meer bij de twee mannen aangetroffen. In het onderzoek dat daarop volgde, werd later op straat in nabij gelegen struiken een (vuur)wapen aangetroffen. Onderzocht wordt of dit het betreffende wapen is waarmee de man werd bedreigd. De 54-jarige man deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

De politie sluit niet uit dat er getuigen zin geweest van het tumult op straat. Zij worden opgeroepen om zich te melden bij de politie in Hilversum. Dat kan via 0900-8844.