HILVERSUM - In de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 mei werden twee auto’s in brand gestoken. Eén auto op de Begoniastraat en één op de Anthony Fokkerweg. Eerder dit weekeind was er ook al een autobrand op de Hilvertsweg. De recherche zoekt getuigen.


Rond 02.45 uur werd een bewoonster van de Begoniastraat wakker van geluiden en zag dat haar auto in brand stond. De brandweer werd gebeld en bluste de autobrand. Een uur later, rond 03.45 uur, kwam er een tweede melding van een autobrand, nu op de Anthony Fokkerweg. Ook hier was een fikse brand. Er werd direct een buurtonderzoek ingesteld in de buurt. Maar helaas waren de dader (of daders) al gevlucht. De recherche gaat bij beide branden er vanuit dat er sprake is van brandstichting.

Eerdere autobrand
In de nacht van zaterdag 9 mei op zondag 10 mei rond 02.45 uur was er ook een autobrand op de Hilvertsweg. Ook hier gaat de recherche uit van brandstichting.
Uiteraard wordt in het onderzoek gekeken of de branden een verband hebben met elkaar. Maar in deze fase van het onderzoek is het is nog te vroeg om daar iets
over te zeggen.

Getuigen en camerabeeld gezocht
De recherche heeft camerabeelden veiliggesteld, maar hoopt dat er nog meer beelden zijn. Beschikt u over camerabeelden van de Anthony Fokkerweg, de Begoniastraat of de Hilvertsweg? Deel deze dan alstublieft met de recherche via het onderstaande tipformulier. Ook andere informatie is welkom. Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de recherche in Hilversum via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-6070.