HILVERSUM - De politie zoekt getuigen van een verdachte situatie rondom de GGD teststraat op het Hilversumse Arenapark. Daar werd vrijdag 29 januari rond 9.50 uur een verdacht voorwerp aangetroffen. Uit onderzoek blijkt dat het gaat om brandbare goederen. De politie wil graag weten wie de spullen daar heeft achter gelaten. Iedereen die voorafgaand aan de ontdekking iets verdachts heeft gezien, of mogelijk beelden heeft van de omgeving die ochtend, wordt gevraagd contact op te nemen.

Om 9.50 uur ontdekte een getuige een verdacht voorwerp bij de GGD teststraat aan het Colosseum. De omgeving werd uit voorzorg afgezet en daarnaast werden enkele omliggende gebouwen ontruimd. Na onderzoek van de politie werd de Explosieven Opruimingsdienst opgeroepen om de situatie in te schatten. De verwachting is dat het terrein in de loop van vrijdagmiddag weer kan worden vrijgegeven.

Getuigen gezocht
Om een beter beeld te krijgen van de situatie zijn wij op zoek naar getuigen die voor 9.50 uur iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de teststraat. Dat kan vlak daarvoor geweest zijn, maar ook iets vroeger in de ochtend of in de loop van de nacht. Denk bijvoorbeeld aan één of meerdere mensen die zich opvallend gedroegen, de omgeving verkenden of plots weggerend zijn.

Woont u in de directe omgeving van het Arenapark in Hilversum en heeft u camera’s aan uw huis of bedrijf? Dan kan het zijn dat u beelden heeft vastgelegd die waardevol zijn voor het onderzoek. Wij vragen u goed te kijken naar de beelden van vrijdagochtend 29 januari (en wellicht de nacht ervoor) en mogelijk relevante beelden met ons te delen.

Contact
Heeft u iets gezien, heeft u beelden of weet u meer? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via het tipformulier. Hier kunt u ook foto’s en videobeelden uploaden. Wilt u liever anoniem een melding doen? Bel dan 0800-7000 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl.