HILVERSUM - Hilversum werd afgelopen nacht opgeschrikt door twee autobranden. Eerst stond er een auto in de brand aan de Bosdrift terwijl het even later raak was op de Kolhoornseweg waar een camper gedeeltelijk in vlammen opging.

In de nacht van zaterdag op zondag ontstond er brand in een auto aan de Bosdrift in Hilversum. De auto stond geparkeerd tussen twee bomen ter hoogte van de Hyacintenlaan, toen een passant even voor half vijf s'ochtends rook en vlammen zag bij het voorwiel van de auto. Hierop alarmeerde hij de brandweer en ging hij opzoek naar een tuinslang om het vuur proberen te blussen. Op dat moment reed de auto achteruit het parkeervak de weg op, en kwam overdwars tot stilstand.

Ondanks de snelle inzet van de gealarmeerde brandweer kon helaas niet voorkomen dat de auto total loss raakte. Het voertuig is afgesleept door een bergingsbedrijf.

Nog één
Bijna exact een uur later, even na tien over half zes vloog even verderop, aan de Kolhoornseweg een camper in brand. ook bij deze auto ontstond het vuur bij een van de voorwielen. Dit keer bleef de schade gelukkig beperkt tot de voorzijde van het voertuig. Het gezin van de camper wilde dit weekend net vertrekken naar hun bestemming.

Hoe de branden zijn ontstaan, en of er sprake is van brandstichting word door de politie onderzocht.