HILVERSUM - Tijdens een controle van garageboxen in Hilversum is er een box gevonden met daarin een complete winkel. In de verborgen winkel trof de politie op dinsdag 17 mei 2022 een grote hoeveelheid nep merkkleding aan.


Acht garageboxen aan de Lijsterweg werden onderzocht op mogelijke strafbare feiten. Bij zeven boxen was alles in orde, maar één box was ingericht als complete winkel. Er werden rekken vol met jassen en truien aangetroffen, tafels met grote stapels broeken en een stellingkast vol met schoenen.

Enorme waarde
De kleding uit de garagebox is onderzocht en hieruit bleek dat het om nep merkkleding gaat. De totale geschatte waarde van alle kleding komt uit op een bedrag van ongeveer €150.000,- Alle kleding is in beslag genomen en zal nader worden onderzocht.

Ondermijnende criminaliteit
Handel in nep merkkleding is een vorm van ondermijnende criminaliteit. Naast het feit dat deze handelaars kopers bedriegen én de merkeigenaren duperen, dragen ze geen belastingen af en steken de volledige winst in eigen zak.

Wat kunt u doen?
Uw informatie kan heel waardevol zijn. Heb je het gevoel dat er iets niet pluis is? Zie, hoor, ruik je onraad?

  • Bel 0900 – 8844 als je informatie hebt voor de politie, een vraag hebt of contact wil met je wijkagent. Melden en uploaden van foto’s of filmpjes kan ook op www.politie.nl.
  • Bel 112 als elke seconde telt.
  • Anoniem kan ook via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.