HILVERSUM - De politie heeft twee jongens van 17 jaar aangehouden die er allebei van verdacht worden een supermarkt te hebben overvallen op de Gijsbrecht van Amstelstraat. Ook worden ze verdacht van het beroven van een 16-jarige jongen onder bedreiging van een mes op het Marktplein.

Uitgebreid rechercheonderzoek leidde woensdag 30 september tot de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Zeist en donderdag 1 oktober tot de aanhouding van een 17-jarige Hilversummer in Amsterdam.

Op zaterdagavond 11 juli werd rond 21.50 uur een supermarkt aan de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum overvallen door twee jonge mannen. Zij bedreigden het personeel met wapens en gingen er vandoor met geld.

Amper twee maanden later, op woensdag 9 september werd rond 22:15 uur een 16-jarige jongen op het Marktplein, onder bedreiging van een mes, beroofd van zijn telefoon, horloge en schoenen.

Eén van de verdachten wordt ook verdacht van bedreiging van het slachtoffer van de straatroof nadat deze zich bij de politie gemeld.

De jongens zitten nog vast en worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.