HILVERSUM - Zondagmiddag 11 februari werd rond 14.00 uur een 94-jarige man aangereden in de buurt van Utrecht en daarna ontvoerd in Hilversum. Met behulp van oplettende omstanders kon de politie een paar uur later de drie verdachten aanhouden. We zijn nog op zoek naar getuigen of mensen die meer informatie hebben over deze aanrijding en ontvoering.


Zondag 11 februari omstreeks 14.00 uur was het slachtoffer op zijn scootmobiel onderweg naar Utrecht. In de buurt van Utrecht werd het slachtoffer aangereden door een kleine blauwe auto. Een vrouw en twee mannen dwongen de 94-jarige man om richting zijn huis te rijden in Hilversum, om daar zijn pinpas op te halen. Onder dwang heeft het slachtoffer zijn pinpas gegeven met pincode en is het slachtoffer in zijn eigen woonwijk in de blauwe auto gestapt. Het slachtoffer en de drie verdachten zijn naar Utrecht gereden en hebben meerdere malen geprobeerd geld te pinnen met de bankpas van het slachtoffer.

Oplettende buren zagen de oudere man in de auto stappen met zijn pinpas in zijn hand en hebben daarop de politie gebeld en het kenteken van de auto doorgegeven. Hierdoor kon vrij snel de auto met het slachtoffer en de drie verdachten worden gevonden en aangehouden rond 19.00 uur s ’avonds.

Aangehouden verdachten
De aangehouden verdachten zijn een 23 jarige vrouw uit Den Dolder, een 30-jarige man uit Utrecht en een 20-jarige man uit Den Haag.

Melden helpt. Ook anoniem
We willen graag meer weten wat zich heeft afgespeeld. Heeft u iets gezien of gehoord? Laat het ons weten!
Om daders op te sporen heeft de politie alle inwoners hard nodig. Zij kennen hun straat, hun wijk en hun bewoners tenslotte het beste. Ziet u een verdachte situatie? Bel dan altijd 112. Heeft u informatie die u wil delen? Dat kan door te bellen naar 0900-8844 of via het tipformulier. Anoniem kun u ook uw informatie doorgeven door gratis te bellen naar 0800-7000 of op de website meldmisdaadanoniem.nl.