Huizen - De politie zoekt getuigen van een verkeersruzie in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 augustus op ’t Merk. Daarbij werd een automobilist fors mishandeld door de bestuurder van een grijze Volkswagen Golf. Het slachtoffer heeft na behandeling in het ziekenhuis aangifte gedaan van zware mishandeling en bedreiging. De bestuurder van de VW Golf is nog niet gevonden.

Omstreeks 02.45 uur wilde het slachtoffer, een 21-jarige man uit Huizen, aan het eind van de Gemeenlandslaan bij ‘t Merk links afslaan. Terwijl hij links stond voorgesorteerd, haalde de bestuurder van de Golf hem rakelings rechts in. Om de ander te waarschuwen voor een mogelijke aanrijding, claxonneerde de Huizer.

Mishandeling

De bestuurder van de Golf stapte hierop boos uit en greep de Huizer bij zijn keel, duwde hem op de grond en sloeg hem tegen zijn hoofd en keel. Intussen kwam een groep van circa tien jongeren aanlopen. Twee van hen bemoeiden zich met het conflict en begonnen ook te trappen tegen het slachtoffer dat op de grond lag.

Achtervolging

Het slachtoffer slaagde erin weer in zijn auto te stappen en weg te rijden. De bestuurder van de Golf zette de echter de achtervolging in, reed het slachtoffer klem en bedreigde hem. Toen de Huizer 112 wilde bellen, ging de verdachte ervandoor.

Signalement verdachte

Het gaat om een licht getinte man in de leeftijd van 26 tot 30 jaar oud. De man heeft kort zwart haar en een breed postuur. Hij droeg een kort wit T-shirt en een spijkerbroek. Hij spreekt goed Nederlands.

Uw tip!

De politie is direct een onderzoek gestart en komt graag in contact met getuigen die iets hebben gezien van het conflict en de mishandeling. Hebt u iets gezien. Neem dan contact op met de politie via 0900 – 88 44.