HUIZEN - Agenten vorderden dinsdag 22 juni het rijbewijs van een 35-jarige man uit Huizen in. Ook namen ze zijn auto in beslag. Dit gebeurde na meerdere snelheidsovertredingen en het vertonen van ander roekeloos en onverantwoord rijgedrag.


Op basis van eerdere overtredingen en meldingen van burgers is de politie extra alert op het rijgedag van de notoire verkeersveelpleger. Dinsdagochtend 22 juni rond 08.00 uur krijgt de politie de man in het vizier bij de Rijksweg A1 in Huizen en besluit hem te volgen. Al snel blijkt dat de Huizenaar nog steeds ontoelaatbaar rijgedrag vertoond. Er wordt voortdurend zeer dicht op voorgangers gereden, vrijwel nergens richting aangegeven, gevaarlijk van rijstrook gewisseld en daar waar kan de snelheid fors overtreden.

Hoge snelheidsovertreding
In de lus van de A6 naar de Hoge Ring wordt met een lasergun de snelheid van de verdachte gecontroleerd. Zelfs na remmen wordt daarbij een snelheid van 124 kilometer per uur gemeten, waar door wegwerkzaamheden maar 50 kilometer per uur is toegestaan. Met het staande houden van de bestuurder komt vervolgens een einde aan deze autorit.

Verantwoorden bij de rechter
Op basis van het getoonde rijgedrag wordt het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. Omdat er sprake is van herhaaldelijke gedrag wordt ook zijn auto in beslag genomen en weggetakeld. Bij een speekseltest wordt de verdachte ook positief getest op verdovende middelen. De Officier van Justitie neemt een beslissing of en wanneer de verdachte zijn rijbewijs en auto terugkrijgt.