HUIZEN - Zondagochtend 28 januari werden meerdere voertuigen in Huizen vernield. Ook verkeersborden moesten het ontgelden. De politie heeft twee verdachten kunnen arresteren, een man van 19 jaar uit Hilversum en een man van 20 jaar uit Huizen.

Auto’s vernield

In de vroege ochtend rond 04.30 uur kreeg de politie een melding van een vernielde auto aan de Meentweg. De melder zag dat twee mannen het gemunt hadden op haar auto. De mannen liepen over de auto heen en sprongen op en neer op het autodak. Ook schopten ze tegen de ramen van de auto. Daarna fietsten de mannen weg. Terwijl de politie de schade en de situatie aan het onderzoeken was, ontvingen zij een nieuwe melding van vernielingen. Ditmaal aan de Nieuwe Kerklaan. De politie snelde af op de melding en zag twee mannen er snel vandoor gaan.

Twee aanhoudingen

De politie ging achter de mannen aan. Eén verdachte gaf zich snel gewonnen, maar de andere verdachte bleef wegrennen en werkte met geen mogelijkheid mee. Daarop besloot de politie het stroomstootwapen in te zetten. Ook dat hielp niet: de man rende weg en sprong vervolgens een heg in. De agenten doken erachteraan en konden ook de tweede verdachte aanhouden. Een 19-jarige man uit Hilversum en een 20-jarige man uit Huizen werden gearresteerd op verdenking van vernieling. Mogelijk zijn er meer voertuigen of eigendommen vernield in Huizen. De politie roept de eigenaren op om aangifte te doen.