Huizen - De recherche hield woensdagochtend 25 juli een 22-jarge Huizer aan. Hij wordt verdacht van een poging inbraak in een woning aan de Anne Franklaan, in de nacht van dinsdag 17 juli op woensdag 18 juli.

Woensdag in de vroege ochtend, rond 03.50 uur, probeert een man bij een woning aan de Anne Franklaan in te breken. Deze poging is met de bewakingscamera’s vastgelegd. Op verschillende camera's uit de buurt de beelden is te zien dat de verdachte zich ook bij andere woningen verdacht ophoudt. Na onderzoek van de recherche wordt de identiteit van deze verdachte achterhaald. Hij is vanmorgen buiten heterdaad aangehouden in een woning in Huizen. De man zit vast voor verhoor.

Camera in beeld

De camerabeelden van bewoners hebben een belangrijke rol gespeeld bij deze aanhouding. Daarom roepen we iedereen op die beschikt over bewakingscamera’s om deze te registreren bij ‘Camera in Beeld’, zodat de politie direct in geval van een misdrijf weet waar mogelijk beelden beschikbaar zijn. Kijk voor meer informatie en registratie op onze website: https://www.politie.nl/themas/camera-in-beeld.html.