MUIDEN - Bij de brandweerkazerne in Muiden aan de Weesperweg is in de nacht van 28 op 29 december ingebroken. Daarbij is gereedschap gestolen uit brandweerwagens van brandweer Muiden

Dit gereedschap gebruiken wij om slachtoffers te bevrijden, bijvoorbeeld uit auto's. Als we een alarmering krijgen voor een verkeersongeval en er op de kazerne achter komen dat deze materialen gestolen zijn, moet er een andere eenheid ter plaatse komen. Dat kan het verschil betekenen tussen leven en dood. Deze diefstal is daarom een zeer brutale en vooral laffe daad.

De veiligheid van de inwoners in Muiden is gelukkig op geen enkel moment in gevaar geweest. Door de posten in regio Gooi en Vechtstreek wordt intensief samengewerkt om 24 uur per dag klaar te staan voor mens en dier. De post is daarom direct voorzien van nieuw gereedschap.

Heeft u iets gezien? Of heeft u wellicht een beveiligingscamera waarop beelden te zien zijn van de inbrekers? Neem dan contact op met de Politie in Muiden via 0900-8844. Het delen van dit bericht wordt gewaardeerd.