BUSSUM - Inwoners uit Gooise Meren zetten jaarlijks een initiatief of groep mensen in het zonnetje die veel hebben betekend voor begrip, rust en sociale samenhang binnen de gemeenschap. Dit jaar reikten zij deze Vredesprijs uit aan het politiekorps. Tijdens de Internationale Vredesweek nam het basisteam Gooi en Vechtstreek-Noord deze prijs vol trots in ontvangst.

“We hebben de positieve impact kunnen constateren die het ‘blauw op straat’ in onze regio heeft gehad op de samenleving tijdens de complexe periode waarin de coronamaatregelen ons leven bepaalden. Bemiddeling, de-escalatie en verbinding stonden daarin centraal”, licht een woordvoerder van de werkgroep Samen Gooise Meren de motivatie van de keuze toe. Een terechte keuze aldus burgemeester Han ter Heegde: “Deze zeer verdiende prijs geldt voor alle politievrouwen en mannen van het basisteam. Graag feliciteer en complimenteer ik jullie hier mee.”

Elke dag in verbinding

“Wij zijn ontzettend trots op het hele basisteam. Ondanks deze bijzondere tijd maken zij elke dag weer de verbinding met de wijkbewoners, netwerkpartners en bondgenoten in ons gebied en nu in het bijzonder Gooise Meren. Deze prijs is een ongelooflijk mooie en verdiende waardering voor onze nabijheid in de lokale samenleving. Wij willen elk teamlid daarvoor bedanken en feliciteren!” licht Jasmina Enaden namens de voltallige teamleiding toe.

Een blijvende herinnering
Mede omdat de aandacht voor klimaat, milieu en duurzaamheid binnen onze maatschappij groeit, is dit jaar voor het eerst gekozen voor de uitreiking van een boom. Zo krijgt deze waardering een blijvende en duurzame herinnering. Dus ben je in de buurt van Bussum? Breng dan eens een bezoek aan de tuin van de Koptisch Orthodoxe kerk aan de Ceintuurbaan voor onze eigen politieboom!