BUSSUM - De politie onderzoekt een mishandeling van een 49-jarige blinde man die vrijdag 5 april omstreeks 15.20 uur op de Godelindestraat plaatsvond. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.


Het slachtoffer liep die middag met zijn blindengeleidehond en blinde geleide stok over het trottoir van de Godelindestraat ter hoogte van de basisschool de Hoeksteeen, toen hij voor hem volkomen onverwacht en uit het niets werd geslagen en mishandeld door een voor hem onbekende man. Deze man sloeg het slachtoffer op zijn borst, waarna hij hard wegrende. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen, waarbij enkele gekneusde ribben werden vastgesteld. De man deed aangifte. Volgens het slachtoffer was er een onbekende vrouw die op dat moment in zijn nabijheid liep getuige geweest van het incident. De politie komt graag met haar in contact.

De politie stelt een nader onderzoek in en bekijkt daarbij of er camera’s in de nabijheid zijn, die het incident hebben vastgelegd. Heeft u informatie over het incident of wellicht een deurbelcamera, dan verzoekt de politie te bekijken of er mogelijk voor het onderzoek van belang zijnde beelden op staan. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844 of via onderstaand tipformulier hun informatie doorgeven.