LAREN - De politie hield dinsdagochtend 26 september een 36-jarige inwoner uit Utrecht aan op verdenking van betrokkenheid bij een incident met een explosief in februari van dit jaar op een beautysalon aan de Brink in Laren. Na de aanhouding zijn er enkele goederen in beslag genomen. Het gaat hierbij onder andere om de auto van de verdachte, ten behoeve van mogelijk schadeverhaal door de slachtoffers.


In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 februari rond 01.00 uur plakte een persoon iets op de ruit van de salon. Later bleek dat het een explosief betrof. De politie startte daarop een onderzoek. Naast de beschieting vonden dit jaar meerdere incidenten plaats bij een andere vestiging van de gelijknamige beautysalon, in Utrecht. De incidenten werden ook in Bureau Hengeveld en in het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht behandeld.

Eerdere aanhouding
Al eerder hield de politie een 17-jarige verdachte aan. Deze verdachte is in voorlopige vrijheid gesteld, maar is nog altijd verdachte in het onderzoek. De recherche zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Bureau Hengeveld is het regionale opsporingsprogramma van RtvUtrecht, het Openbaar Ministerie en de politie eenheid Midden-Nederland en wordt elke woensdag uitgezonden door RtvUtrecht.