LAREN - De politie heeft 41 nieuwe tips gekregen over de kunstroof uit museum Singer Laren vorige maand. Gisteravond werden voor het eerst beelden getoond van de roof, waarvan de dader nog altijd spoorloos is.

Eerder kwamen er al ruim twintig tips binnen over de kunstroof, maar het onderzoek loopt nog volop. Dat er gisteren, na het vrijgegeven van beelden, nog eens 41 tips zijn binnengekomen noemt de politie 'uitzonderlijk veel'.

Op de beelden die de politie heeft vrijgegeven is te zien hoe de dader schijnbaar doodeenvoudig toeslaat en het schilderij 'Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar' van Vincent van Gogh steelt.

Nadat hij eerst een tijdje heeft gewacht slaat de dader eerst de glazen toegangsdeur van het museum aan gort, om vervolgens ook de deur naar de museumzaal aan gruzelementen te slaan. Razendsnel rent hij naar binnen, pakt het schilderij van de muur, stopt het onder z'n arm en rent weer weg.

Twee specifieke getuigen gezocht
De politie zoekt nog altijd naar getuigen die meer weten van de kunstroof of in de bewuste nacht van 29 op 30 maart iets gezien hebben. Daarbij wordt specifiek gezocht naar de bestuurder van een bestelbusje die vlak voor de kunstroof langsrijdt en mogelijk iets gezien heeft en een fietser die ook langsfietst.

De politie heeft meer beelden van de kunstroof, onder meer van hoe de dader in de museumzaal zelf te werk gaat. Die beelden worden nog niet vertoond.