HILVERSUM - De politie heeft dinsdagavond 15 juni meerdere aanhoudingen verricht in Hilversum en Bussum. Hierbij zijn hoeveelheden drugs, versnijdingsmiddelen, verpakkingsmateriaal en contant geld in beslag genomen. De actie werd voorbereid in samenwerking met het OM en het RIEC.


De politie kwam de verdachten op het spoor in een lopend onderzoek naar het dealen van drugs in de Gooi- en Vechtstreek. Naar alle waarschijnlijkheid wordt er al voor een langere periode door hen gedeald. Tijdens een geplande actie zijn dinsdagavond 15 juni een aantal vermoedelijke deals waargenomen waarbij kopers werden gehoord door de politie. Vervolgens werd overgegaan tot een doorzoeking van meerdere woningen en de arrestatie van twee mogelijke dealers. Beide verdachten werden na een korte achtervolging aangehouden.

Verdachten
In Hilversum werd de verdachte hoofddealer, een 32-jarige man, aangehouden met een hoeveelheid handelsgeld. Bij een andere huiszoeking in Bussum werd cocaïne en heroïne aangetroffen, middelen om deze drugs te versnijden en verpakkingsmaterialen voor verkoop. Deze goederen zijn in beslaggenomen. Tijdens de doorzoekingen is ook een verdachte mededealer aangehouden in Hilversum. In de auto van de 25-jarige man bevonden zich meerdere bolletjes cocaïne en heroïne. Naast deze drugs is ook zijn auto in beslag genomen. De vermoedelijke dealers zitten nog vast en worden verdacht van de handel in verschillende soorten harddrugs. Vandaag worden zij voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Ondermijning
De handel in drugs brengt allerlei ondermijnende criminaliteit met zich mee, zoals bedreigingen, witwassen, geweld en liquidaties. De onderwereld maakt gebruik van legale organisaties, bedrijven en voorzieningen en dat noemen we ondermijning. Waar we ons het meeste zorgen over maken, is de aanwas van jongeren in de drugshandel. Criminelen ronselen jongeren en zetten hen in voor het plegen van steeds zwaardere misdaden. Met alle gevolgen van dien voor de samenleving én voor de jongeren en hun families. Wij werken er samen met de gemeente en andere organisaties zoals het RIEC (Regionaal Informatie- en Expertise Centrum) hard aan om de drugshandel af te remmen en te voorkomen dat jongeren de zware criminaliteit in worden getrokken.

Melden heeft zin
Door ondermijning gezamenlijk aan te pakken, kan de overheid naast strafrechtelijk vervolgen bijvoorbeeld ook illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten en huurcontracten opzeggen. Zo maken we wijken en buurten veiliger. Hiervoor hebben we ook signalen uit de buurt hard nodig. Ziet, ruikt of herkent u signalen van drugshandel en of -productie meld het dan! Dat kan via de wijkagent, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.