ALMERE/MUIDERBERG - Afgelopen nacht reden agenten van de Landelijke Eenheid Noordwest op de A1 in de buurt van knooppunt Muiderberg, toen men een voertuig met zeer hoge snelheid zag rijden. Toen men de A6 op reed richting Almere kon men een meting doen op het voertuig.


Met het dienstvoertuig reed men een snelheid van 206 kilometer geijkt per uur, terwijl de verdachte nog steeds een kleine uitloop had. Na de voorgeschreven correctie bleef er een overschrijding van 99 kilometer per uur over, bijna tweemaal de toegestane snelheid!

Bij de staandehouding gaf de bestuurder, in zwaar contrast met de snelheid, zelf een nogal slome indruk. Na een drugstest bleek waarom want de man scoorde positief op de testgroepen THC en Amfetamine. De verdachte, een 28-jarige man uit Almere, is aangehouden waarna er op het politiebureau Naarden door een verpleegkundige bloed is afgenomen voor onderzoek.

Het rijbewijs van de man is op basis van de snelheidsovertreding uiteraard ingevorderd. Later zal uit het bloedonderzoek blijken of de man inderdaad teveel verdovende middelen in zijn lichaam had.