WEESP - Een 28-jarige man uit Polen die een verkeersongeval veroorzaakte in Weesp, waardoor een ongeboren kind van zeven maanden overleed, is veroordeeld tot een celstraf van negen maanden, waarvan drie voorwaardelijk. De verdachte had te veel alcohol gedronken en reed op 24 maart vorig jaar met zijn auto op de verkeerde weghelft op de Gooilandseweg (N236). Hij klapte frontaal op de auto van de zwangere vrouw.


Het slachtoffer liep zwaar lichamelijk letsel op waardoor haar ongeboren kind ernstige hersenschade opliep. Daardoor werd de zwangerschap vroegtijdig afgebroken. Onderzoek wees uit dat er geen andere oorzaak kan zijn voor het overlijden van het kind dan de aanrijding, oordeelde de rechtbank in Lelystad vandaag.

Geen rijbewijs
De man heeft verklaard dat hij die avond nerveus was en tijdens het rijden merkte dat hij in slaap viel. Ook had hij geen rijbewijs.

De Pool is al eens eerder veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij zat tijdens het nieuwe ongeval nog in de periode dat hij drie jaar lang geen auto mocht besturen, ook al had hij toen ook al niet eens een rijbewijs.