HILVERSUM - Het voorarrest van de derde verdachte in de zogenoemde Mallorca-zaak – een 18-jarige man uit Hilversum – is verlengd met 90 dagen. De raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland heeft zijn voorlopige hechtenis opnieuw maximaal verlengd. Het verzoek van de advocaat van de man om zijn voorlopige hechtenis te schorsen is afgewezen.

Voldoende gronden

De officier van justitie verdenkt M. T. uit Hilversum van betrokkenheid bij het dodelijk geweld tegen een 27-jarige man uit Waddinxveen, twee keer poging doodslag en twee keer openlijk geweld op het Spaanse Eiland Mallorca. De raadkamer van de rechtbank oordeelt dat er op dit moment voldoende gronden zijn om óók zijn voorarrest te verlengen. Eerder werd het voorarrest van twee andere verdachten ook al met de maximale termijn verlengd. Zittingen van de raadkamer zijn achter gesloten deuren.

Morgen voorgeleiding vierde en vijfde verdachte

Na de 90 dagen volgt in de regel de eerste openbare zitting. De verwachting is dat deze zitting in de eerste helft van november zal plaatsvinden. Een exacte datum is nog niet bekend. Eerder deze week maakte het Openbaar Ministerie bekend dat er nog twee verdachten zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de gewelddadigheden in Mallorca. De rechter-commissaris zal morgen een beslissing nemen over het voorarrest van deze twee.