'T GOOI - Meerdere bewoners van 't Gooi zijn honderden en soms wel meer dan duizend euro kwijt doordat ze zijn opgelicht door twee mannen die zonnepanelen vertelden te verkopen en te plaatsen. De twee verdachten - twee Utrechters van 31 en 57 jaar - stonden gisteren voor de rechter.


De twee verdachten sloegen vijf jaar geleden toe. De Gooise slachtoffers komen uit Weesp, Blaricum, Bussum en Nederhorst den Berg, maar ook in Almere en in de regio Utrecht werden slachtoffers gemaakt. Al met al blijken 31 mensen de dupe van de oplichting van het tweetal.

De twee Utrechters hadden samen een bedrijfje, DC Solar. Met dat bedrijfje prijzen ze zonnepanelen aan, tegen een aantrekkelijke prijs. Als klanten zonnepanelen kochten en een afspraak maakten voor het plaatsen van de zonnepanelen, moesten ze de helft van het aankoopbedrag aanbetalen. Al met al verzamelden de twee verdachten daar meer dan 100.000 euro mee.

Zonnepanelen nooit geleverd
De gekochte zonnepanelen werden echter nooit geleverd. Afspraken die worden gemaakt om de zonnepanelen te leveren en te plaatsen, worden steeds op het laatste moment met een smoes afgezegd. Uiteindelijk verdwijnt ook hun bedrijfje uit beeld. De klanten blijven met een fikse strop zitten: hun geld lijkt in rook te zijn opgegaan.

De strafzaak tegen de twee Utrechters gaat eind februari verder. Dan wordt ook bekend welke straf tegen ze wordt geëist.