BUSSUM - Op woensdagavond 29 juni 2022 werd een supermarkt op de Landstraat overvallen. Dankzij oplettende omstanders kon de politie direct drie verdachten aanhouden.

Rond 19.30 uur lopen er drie gemaskerde mannen de supermarkt binnen. Ze bedreigen meerdere kassamedewerkers met een steekwapen en vragen om geld. De overvallers gaan er vervolgens met de buit via de achterzijde van de supermarkt vandoor.

Getuigen die in de winkel waren tijdens de overval hebben de overval gefilmd en een van hen besluit om achter de overvallers aan te rennen. Op straat wordt de getuige geholpen door een omstander die de overvallers heeft zien rennen. Op veilige afstand weten ze samen de overvallers te volgen en de politie er naartoe te leiden. Hierdoor kan de politie de drie verdachten een halfuur na de overval aanhouden met de buit. De verdachten zijn een 16-jarige jongen uit Amsterdam, een 16-jarige jongen uit Huizen en een 15-jarige jongen uit Amsterdam. De verdachten zitten nog vast voor verder onderzoek.