HILVERSUM - In de nacht van dinsdag op woensdag in de Hilversumse woonwijk Kerkelanden opgeschrikt door een heftige brand. Omstreeks 00.40 uur merktne bewoners van het Augustinushof in de Hilversumse woonwijk Kerkelanden de vlammen op. "ik hoorde een klap en zag door het raam een flinke vlammenzee. Ik heb mijn vrouw wakker gemaakt en de brandweer gebeld" vertelt een geschrokken buurman.


De brand welke woedde in een geparkeerde auto breidde zich razendsnel uit en zorgde snel voor veel onrust bij de omwonenden. Toen de toegesnelde brandweerlieden uit Loosdrecht ter plaatse kwamen had de vlammenzee zich al uitgebreid naar de werkbus welke naast de auto geparkeerd stond, ook was het vuur al overgeslagen naar de schutting van de woning waar de auto naast geparkeerd stond, ook een garagebox was al aangestraald.

Omdat de naastgelegen woning al was aangestraald en direct gevaar liep schaalde de brandweer snel op naar middelbrand, waardoor extra brandweereenheden uit s'Graveland zich naar de plek des onheils spoedde. Gelukkig kon de brandweer na aankomst snel de uitbreiding van de brand tegengaan. De spuitgasten uit Loosdrecht concentreerde zich op de vlammen terwijl de collega's uit s'Graveland zich aan de andere kant concentreerde op de aangestraalde woning. Gelukkig was hier niemand thuis en kon de woning worden gered van de vlammen. Wel stond de woning vol met rook. De woning is door de brandweer gecontroleerd en geventileerd.

De schrik in de Hilversumse straat zit er goed in. De afgelopen periode heeft de Hilversumse wijk veel last van overlast. Onduidelijk is hoe het vuur is ontstaan, omdat brandstichting niet wordt uitgesloten zijn getroffen auto's door een bergingsbedrijf afgesleept en neemt de politie de zaak in onderzoek.