HUIZEN - De automobilist die gistermiddag vol gas met zijn auto over het Oude Raadhuisplein in Huizen vloog en flinke schade aanrichtte, is inderdaad onwel geraakt. Dat bevestigt de politie na onderzoek.


De bestuurder van de auto, een oudere man, raakte onwel en verloor de macht over zijn auto. Het gevolg was een tientallen meterslange dollemansrit die eindigde tegen de etalage van een juwelierszaak. Onderweg kegelde de man ook tientallen fietsen van een fietsenhandel omver.

De man raakte op zijn weg ook een fietsster, die ook gewond raakte. Gisteren werd ook gesproken over een derde gewonde, maar dat blijkt toch niet zo te zijn.Na het ongeluk was er enige tijd sprake van een chaotische situatie op het Huizer plein. Behalve talloze hulpdiensten trok het ongeluk ook de nodige ramptoeristen.

Gewonden maken het goed
De bestuurder van de auto en de aangereden fietsster raakten wonderwel lichtgewond en maken het volgens de politie naar omstandigheden goed. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. De schrik zat er gistermiddag na het ongeluk goed in op straat in Huizen.

Een medewerker van een naastgelegen snoepwinkel, die de auto met hoge snelheid voorbij zag razen, vertelt hoe ze stond de trillen op haar benen. "Toen die auto voorbij kwam, dacht ik aan een aanslag. Ik dacht dit is niet gewoon en heb daarom gelijk 112 gebeld."