HILVERSUM - Vannacht heeft de politie een illegaal feest beëindigd op het bouwterrein van de HOV-lijn nabij Anna’s Hoeve in Hilversum. Er waren ruim 300 bezoekers uit het hele land aanwezig die de coronamaatregelen negeerden.


De Hilversumse politie noemt het op Facebook levensgevaarlijk om je in het donker op een bouwterrein én langs het spoor te begeven, en zeer onverantwoordelijk en onbegrijpelijk om dit in deze tijd te doen. Een berg afval bleef achter in de natuur en zal later vandaag moeten worden opgeruimd.

Twee personen werden aangehouden: een deejay van het feest en een vrouw die een agent mishandelde. Zij gaf een schop nadat zij gemaand werd te vertrekken. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nadat het feest was beëindigd vertrokken de meeste bezoekers zonder problemen. Op de nabij gelegen parkeerplaatsen trof men zo'n 100 voertuigen uit heel het land aan en een aantal taxi's uit Amsterdam. Een deel van de bezoekers kwam met het openbaar vervoer. Een enkeling hield zich nadien nog hinderlijk op in de omgeving.

Vrijdagnacht moest de politie ook al ingrijpen bij een illegaal feest onder in viaduct bij Naarden