LAREN - Wie in de omgeving van Laren woont en de afgelopen tijd wel bijzonder weinig post heeft ontvangen, hoeft niet langer te zoeken naar een verklaring. De politie vanochtend heeft in een bos in de buurt van Laren duizenden brieven, tijdschriften en andere gedumpte poststukken gevonden.

Omgewoelde aarde verraadde de postdumpplaats. De persoon die de verstopplek vond, zag dat er op de plek behoorlijk gegraven was. Ook lag er een deel van een schep in de buurt van de vindplaats, schrijft de politie op Facebook.

De politie ontdekte meerdere gaten in het bos, met daarin duizenden poststukken. Volgens een ooggetuigen gaat het om acht gaten van een meter diep. De brieven zijn niet erg gedateerd, omdat ze er nog goed uit zien. Zo ligt de laatste editie van 360Magazine van 27 juni tussen de post.

Reactie Sandd
Postbezorger Sandd is inmiddels op weg om alle poststukken op te halen en te verzamelen. "Post die nog bezorgd kan worden gaat mee met de volgende bezorgdatum", vertelt een woordvoerder tegen NH Nieuws. Brieven die verlopen zijn of waarvan het postadres niet meer zichtbaar is, wordt verzameld. "We onderzoek nog wat wij daarmee kunnen en gaan doen."

Sandd is inmiddels een onderzoek gestart naar de oorzaak. "We kijken of er de laatste tijd klachten binnen zijn gekomen. Ook kijken wij wie er schuldig is voor de verdwijning van de post."