NAARDEN - Een 80-jarige bewoner van de Johan Willem Frisolaan kreeg vrijdagavond 22 maart de schrik van zijn leven. De man werd in zijn woning overvallen en daarbij zwaar mishandeld. De dader vluchtte na zijn daad weg met de auto van het slachtoffer. Dankzij snelle interventie van de politie kon de 35-jarige verdachte nog geen twee uur later in de regio Rotterdam worden aangehouden.


Het 80-jarige slachtoffer deed die vrijdagavond nietsvermoedend zijn deur open toen er rond 23.10 uur bij hem werd aangebeld. Hij werd direct door de verdachte aangevallen. In de hal van de woning ontstond een gevecht tussen de man en zijn belager, waarbij het slachtoffer meerdere keren werd geslagen. In het tumult wist de overvaller enkele persoonlijke spullen van de oude man mee te nemen en ging er vandoor met de auto van het slachtoffer. Het slachtoffer belde, toen zijn belager was vetrokken, direct 112 waarna hulpverlening en het onderzoek naar de verdachte direct op gang kwam.

Een surveillance-eenheid zag de verdachte met de auto van het slachtoffer kort na middernacht rijden over de A16 in de regio Rotterdam. Daarop gaven zij de verdachte een stopteken. Dat werd genegeerd en de verdachte ramde daarbij de politieauto en crashte vervolgens op de A16 en ging er lopend vandoor. Agenten moesten om de man aan te kunnen houden geweld toepassen, waarbij ook enkele waarschuwingsschoten werden gelost. De man pleegde fors verzet en kon uiteindelijk worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Het slachtoffer werd vervoerd naar een ziekenhuis en na behandeling opgevangen door zijn familie. De politie zet het onderzoek voort.