HILVERSUM - Een 21-jarige Hilversummer die drugs dealde aan minderjarigen rond Gooise scholen heeft een celstraf van twee jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk gekregen.


De Hilversummer werd opgepakt nadat agenten hem, samen met een vriend, op heterdaad hadden betrapt. Ze volgden hem al een tijdje nadat een moeder naar de politie stapte toen ze haar zoon flink onder invloed van mdma aantrof. De zoon vertelde dat de 21-jarige Hilversummer hem dat verkocht had, waarop de moeder aangifte deed.

Apotheek aan pillen
Na de aanhouding van de Hilversummer vond de politie bij hem thuis een ware apotheek aan drugs aan. Er werden honderden xtc-pillen en pillen Ritalin gevonden.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden nog vier jaar cel tegen de Hilversummer. Dat vindt de rechter dus te veel. De rechtbank rekent het de Hilversummer wel zwaar aan dat hij de drugs juist verkocht aan minderjarigen. Daarvan zegt hij zelf nog steeds niet te hebben geweten dat zijn klanten nog geen achttien waren.

De 19-jarige vriend van de hoofdverdachte, ook een Hilversummer, is veroordeeld tot zestig dagen cel en een taakstraf. Van de handel in harddrugs werd hij vrijgesproken.