BUSSUM - Op zaterdagochtend 18 februari zagen buurtbewoners dat er werd ingebroken in een woning aan de Koningslaan in Bussum. Ze alarmeerden direct de politie. Na een zoekslag in de omgeving heeft de politie twee mannen aangehouden. Eén van de mannen wordt verdacht van betrokkenheid bij meerdere inbraken.


Waardevolle getuige

Zaterdagochtend rond 10.15 uur belden twee onbekende personen aan bij een woning aan de Koningslaan in Bussum. De bewoonster van de woning vond dit vreemd en besloot niet open te doen. Vervolgens werd aan de achterzijde van de woning een raam ingegooid. Een oplettende getuige belde de politie en nam foto’s van het tweetal. Door bruikbare signalementen van de getuige en van de bewoonster kon de politie al snel twee verdachten in de buurt aanhouden. Deze verdachten zijn een 17-jarige man en een 30-jarige man, beide zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Op het politiebureau herkende een politieagent één van de verdachten van camerabeelden van een andere woninginbraak in Bussum, eerder die week. Bij de verdachten werden sieraden, zonnebrillen, kleding en een smartphone aangetroffen. Onderzocht wordt van wie deze spullen zijn.