LOOSDRECHT - In de nacht van zaterdag op zondag is er omstreeks 02.45 uur brand ontstaan in een woonboerderij aan de Oud-Loosdrechtsedijk in Loosdrecht. In de boerderij zat naast de woning ook een Bed & Breakfast, waar het vuur vermoedelijk is begonnen.


Op het moment dat de brand uitbrak waren er in de B & B zes jongeren aanwezig. Vier van hen lagen op dat moment te slapen. Nadat iedereen wakker was gemaakt en de brandweer was gewaarschuwd probeerden de jongens het vuur zelf te blussen, doch het vuur breidde zich te snel uit. Toen de brandweer aankwam waren zij, en de eigenaresse die ook in het pand aanwezig was, inmiddels veilig buiten. Enkelen zijn nog door het ambulancepersoneel gecontroleerd, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Omdat de vlammen al snel via het dak naar buiten sloegen werd er opgeschaald naar grote brand, Ook werden er specialisten uit Laren en Blaricum opgeroepen, omdat er onder het pannendak nog een laag riet zag. Zij hebben aan weerszijden van het dak een zogenaamde "stoplijn" gecreëerd door het dak weg te zagen, zo kon het vuur dat zich voornamelijk in het dak bevond zich niet verder uitbreiden.

Rond 05.30 uur was het vuur onder controle en konden de eerste brandweereenheden huiswaarts keren. Het vermoeden bestaat dat de brand is ontstaan door kortsluiting, Team Brandonderzoek (TBO) zal onderzoek verrichten om de oorzaak te achterhalen. De boerderij raakte door de brand zwaar beschadigd. Gelukkig kon de brandweer voorkomen dat het pand tot de grond toe afbrandde.